Mieli

Yksilönä kehittyminen tukee myös parisuhdetta

Ihmisten parisuhdeongelmia vuosien varrella kuunnelleena olen huomannut, miten kaksi asiaa nousevat esille muita useammin: 1) vika oli kokonaan tai enimmäkseen siinä toisessa, ja 2) silti ihminen itse toistaa samoja virheitä suhteesta toiseen. Houston, we have a problem.

Voin itse tunnustaa, että vuosia sitten en nähnyt kahta kommunikoinnin emämokaani pitkään aikaan. Ne olivat vaikeista asioista vaikeneminen ja itselleni rehellisenä oleminen. Omaksuin asioita ulkoa käsin, enkä todella kuunnellut, mitä itse sisimmässä olisin halunnut.

Tämä sysäsi lopulta liikkeelle kierteen, jossa aloin opiskella ihmissuhteista yleisesti, mutta myös omista kokemuksista käsin. Kiinnostus kommunikointia, avoimuutta ja tervettä parisuhdetta kohtaan kasvoi, luin kirjoja ja artikkeleita, kävimme ystävien kanssa (ja käymme edelleen) rönsyileviä keskusteluita aiheesta. Tasapaino ja mielenrauha, joilla kuitenkin on aina mahdollisuus kehittyä, ovat vihdoin tässä.

Ihminen on taipuvainen syyttämään kaikesta muita, jos hän ei pysty myöntämään omia virheitään. Jos virheitään myöntää ja etenkin ääneen, se tarkoittaa myös usein sitä, että sisällesi kasvaa paine tehdä niille jotakin.

Itsensä kehittäminen parisuhteessa. Kuinka ratkaista ongelmat parisuhteessa.

Kun jotain täytyy itsensä kehittämiseksi todella tehdä, mitataan rohkeutta ja itselleen rehellisenä olemisen taitoa. On niin helppoa jatkaa vanhalla tiellä, jos ajatus muutoksesta tuntuu pelottavalta.

Pari lempisanontaani aiheeseen liittyen ovat:

”Most people prefer a known hell to an unknown heaven”

”Mikään ei muutu, jos mitään ei muuta.”

Toisenlaista lopputulosta ei voi odottaa, jos jatkaa vanhojen tapojen toistamista.

Itsensä kehittäminen on monitasoinen prosessi, jonka eri osa-alueet linkittyvät toisiinsa.

Ihmissuhteet ja etenkin parisuhde ovat elämän osa-alue, joka voi pahimmillaan syödä kaiken energian ja keskittymiskyvyn. Se voi viedä ilon työstä ja kummitella kaikkialla. Se myös voi, tai kuten mieluummin sanon, sen kuuluu olla, ilon ja inspiraation lähde, turvasatama ja intohimon leikkikenttä. Hyvä suhde ruokkii myös luovuutta. Stressi tappaa luovuuden, ja jos stressi pitkällä aikavälillä on ihmissuhteen aikaansaamaa… kultaseni, olet väärässä seurassa.

Luovuus ja positiivisuus sekä niistä ammentamasi sisältö omaan arkeen on äärimmäisen tärkeää, joten älä sivuuta terveellä tavalla kommunikoivien ihmissuhteiden merkitystä. Panosta ihmissuhteisiisi aivan kuin panostat liikuntaan, hyvään ruokaan ja riittävään uneen. Ihminen on psyko-fyysis-sosiaalinen kokonaisuus, kaikki vaikuttaa kaikkeen.

2 comments on “Yksilönä kehittyminen tukee myös parisuhdetta

 1. Tähän sin blogiinhan jää ihan koukkuun! Todella mielenkiintoisia kirjoituksia selkokielellä. Tykkään!

  Tykkää

  • Villi mieli

   Kiitos Redeliina! Mukava kuulla, että löysit mielenkiintoista sisältöä 🙂
   – Pia / Villi mieli

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: