Luova ihminen

Saavuta luovuus, joka vie sinut haluamaasi määränpäähän – työelämässä, parisuhteessa ja vapaa-ajalla

Luovuus on kyky luoda uutta. Se on uusia näkökulmia, uusia tapoja yhdistää asioita, uusien mahdollisuuksien ja potentiaalin näkemistä mielessään. Uutta voi luoda missä tahansa, missä kehitys, kehittyminen ja kehittäminen ovat mahdollisia.

Tämä ei ole rakettitiedettä: olet hyvin pitkälti sitä, mitä mielessäsi kirjoitat käsitykseen itsestäsi.

En ole luova. En osaa tehdä mitään luovaa.

Olen luova.

Kuten Henry Ford äärimmäisen viisaasti aikanaan totesi: Whether you think you can or you can’t, you’re right. Se mitä ajattelet itsestäsi, toteuttaa itseään.

Luovuus on kyky luoda uutta.

Se on uusia näkökulmia, uusia tapoja yhdistää asioita, uusien mahdollisuuksien ja potentiaalin näkemistä mielessään. Uutta voi luoda missä tahansa, missä kehitys, kehittyminen ja kehittäminen ovat mahdollisia.

Työpaikalla, palaverissa, harrastuksen parissa, avioliitossasi, lapsesi kanssa, keittiössä, lenkkeillessä, ruokakaupassa. Voit olla luova liiketoimintasuunnitelman, esseen kirjoittamisen tai reseptin laatimisen parissa. Lista on loputon.

Koska olet ihminen, olet ollut luova olento syntymästäsi lähtien.

Sinun ei tarvitse keksiä pyörää uudelleen, koska luovuus on jo sinussa. Ainoat asiat jotka sitä estävät ja rajoittavat, ovat omat rajoittavat ajatuksesi. Niihin lukeutuu myös stressi, sillä stressi estää tai vähintään hidastaa uuden tuottamista.

kuinka löytää luovuus, miten lisätä luovuutta arkeen

Kuinka kokea enemmän luovuutta ja ideoita arjessasi ja eri tilanteissa

  • Vaihda virheelliset ajatuksesi luovuudesta. Luovuus ei tarkoita pelkästään taiteen tekemistä, vaikka se on myös yksi sen ilmaisumuoto. Uusi ajatus ja käsitys tilalle: luovuus on ihmisen luontainen kyky luoda ja kehittää uutta. Myös minulla on se ominaisuus.
  • Omaksu myös tämä ajatus: jokaisella on oma yksilöllinen luovuuden kenttä. Se on se paikka ja tilanne, jossa luontaisesti ja pakottamatta innostut. Ehkä jopa keksit jo nyt sen parissa koko ajan uutta, saat energiaa sen äärellä, mutta et ole tottunut huomaamaan luovuuden läsnäoloa.
  • Pysähdy huomioimaan kaikki se tieto, joka sinulla tällä hetkellä on. Luettu, opittu, koettu. Se kuinka sovellat tuota tietoa omassa elämässäsi ja uusissa tilanteissa, on myös luovuuden käyttöä. Viet mahdollisesti jo opittua pidemmälle niin, että se sopii omiin tarkoituksiisi tai tuntuu hyvältä kehossa.

Harjoituksia:

  • Minkä tekemisestä nautit 5-7-vuotiaana, lapsena, kun ihmisen luovuus alkaa räjähdysmäisesti ilmetä? Tee tuota myös aikuisena. Ajattele harjoitusta haasteena aivoillesi ja heittäytymistä estäville lukoillesi! Mikäli mielesi huutaa että aikuinen ei voi rakentaa hiekkalinnoja, ratsastaa tai puhaltaa saippuakuplia, muista että tuon käsityksen, ”säännön” ja ajatusmallin takana on jälleen vain rajoittavat ajatuksesi, jotka olet omaksunut matkan varrella jostakin.
  • Onko sinulla jokin elämän osa-alue, jolle kaipaisit enemmän luovuutta itsestäsi? Työ, perhe, harrastukset, vapaa-aika? Sovella tästä artikkelista saamaasi tietoa ja näkökulmaa tuolle alueelle. Olet ollut luova tässäkin jo syntymästäsi asti, mutta rajoittavat ajatukset blokkaavat sinut pysähdyksiin. En pysty, en ole, en osaa. Mitä 7-vuotias sinä olisi tokaissut tässä tilanteessa, millaista ratkaisua ehdottanut? Kuvittele mielessäsi se versio itsestäsi, joka sanoo minä pystyn, olen luova, keksin ratkaisun. Mene mielessäsi hänen nahkoihinsa. Miltä hänestä tuntuu, mitä hän ajattelee? Ilman rajoittavia ajatuksiasi voit olla tuo versio itsestäsi, kehittyä häneksi.

Se mitä ajattelet itsestäsi, toteuttaa itseään.

Processing…
Success! You're on the list.

Yksi kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: