Power hour – luontevin ja miellyttävin aikasi olla tehokas

Tiedätkö ja tunnistatko, mihin aikaan vuorokaudesta on sinun luontevin ja tehokkain aikasi työskennellä keskittyen? Se ajanjakso, kun tunnet useimmiten olevasi virkeimmilläsi, välkyimmilläsi ja tuottavaisimmillasi?

Havahduin omiin ”voimatunteihin”, kun työskennellessäni keväällä työnantajalle, tuotin omia kirjoituksia klo 6.00-9.00 ennen työpaikalle lähtöä. Heräsin inspiraatiota puhkuen, ja kirjoittaminen sujui kuin itsestään.

Ymmärsin olevani aikaisin aamulla paras versio itsestäni. Olen silloin luovimmillani, ja myös luova ongelmanratkaisu ei tuota turhaa yrittämistä ja puskemista -ideat vain lentävät mieleeni. Joskus saatan kirjoittaa myös iltaisin, mutta editoin tekstejäni aamuisin. Silloin löydän myös kirjoitusvirheet ja lauseet, joita on syytä korjata.

Power hour muistuttaa hiukan flow-tilaa eli tunnetta, jolloin keskittyminen tehtävään asiaan on vaivatonta, luontevaa ja parhaimmillaan taianomaista. Muu ympärillä oleva saattaa jopa unohtua.

Alla keinoja, joiden avulla saavutat sen mitä tavoittelet omia tehotunteja hyödyntäen.

Mitä tehotunneilla kannattaa tehdä? Työtä joka edellyttää

  • tarkkaa ajattelua
  • yksityiskohtaista tekstintuottamista
  • faktojen tarkistamista
  • intensiivistä keskittymistä
  • parasta versiota itsestäsi

Miten omista tehokkaimmista työskentelytunneista saa parhaimman lopputuloksen?

  • Jätä kännykkä huomiotta, ellei se kuulu oleellisena osana työhösi ja tekemiseesi. Keskeytyminen sellaisten ilmoitusten tai viestien vuoksi, jotka voivat odottaa työskentelyn päättymiseen, kiusaavat vain turhaan tuotteliainta aikaasi.
  • Rajaa aika itsellesi ja työskentelyllesi niin hyvin kuin mahdollista. Kun tunnistat ja tiedät milloin olet tehokkaimmillasi ja luovimmillasi, jätä kaikki muu välttämätön tuon ajan ulkopuolelle. Vähemmän keskittymistä vaativat asiat voit suorittaa silloin, kun luontevin aikasi olla maksimaalinen tekijä on ohi.
  • Käytä tehotunnit niiden asioiden edistämiseen, mitä kaikkein eniten haluat saavuttaa. Silloin tiedät antavasi sille sen kaiken, mikä kuuluukin. Voit olla tyytyväinen itseesi ilman tarpeetonta itsekritiikkiä ja tekemiseen ruoskimista.

Mikä kannattaa tehotuntien jälkeen?

  • Liikunta. Mikä tahansa onkaan lempiliikuntaasi, anna sille mahdollisuuksien mukaan aikaa tehotuntien jälkeen. Jopa lyhyt kävely lähiympäristössä antaa mielelle mahdollisuuden palautua äskettäisestä intensiivisestä keskittymisestä.

Luontainen vuorokausirytmisi saattaa jossain määrin vaikuttaa siihen, mihin aikaan vuorokaudesta tunnet olevasi luontevasti tehokkaimmillasi. Olen itse aamuvirkku, joten heti heräämisen ja aamukahvin jälkeiset tunnit ovat aikaa, jolloin mieli ei ole vielä kuormittunut päivän tapahtumista ja ajatuksista. Olen energinen ja ajatuksilta estoton, jolloin keskittymistä vaativa tekeminen ja ongelmanratkaisu ei tukkeudu mistään ylimääräisestä.

Mihin sinä haluaisit käyttää tehotuntisi? Jos se ei ole tällä hetkellä mahdollista, mitä voisit tehdä sen edistämiseksi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.