Villi Mieli

Hei, ja tervetuloa! Olen Pia Välitalo, itsevarmuus- ja luovuussparraajasi! Olen myös kuvittaja ja muotokuvamaalari, kirjoittaja ja psykologian opiskelija. Työssäni yhdistän kaksi itselleni merkityksellisintä asiaa, mielen hyvinvoinnin ja luovuuden käytön arjen voimavarana.

Elämä saattaa aika ajoin tuntua kuormittavalta, stressaavalta ja uuvuttavalta. On asioita joihin emme voi vaikuttaa. Kun itse kuljin omaa mieleni kehittämisen tietä ja etsin keinoja voida henkisesti paremmin, suurin ja lopulta kaiken muuttava oppi oli tämä: en voi muuttaa sitä mitä ympärilläni tapahtuu, mutta voin muuttaa sen miten siihen suhtaudun. Avautui syvempi ja tyynempi maailma. En istunut enää passiivisesti pelkääjän paikalla, vaan sain ohjat käsiini.

Omat rajoittavat ajatuksemme pitävät meitä usein otteessaan. Sisäinen puhe toistaa, kuinka en ole riittävän hyvä. En kuitenkaan onnistu. En minä osaa, se on liian vaikeaa. Niin kuin kuuntelisi pakotettuna radiokanavaa, jonka juontajaa ei sietäisi lainkaan!

Sain hiljennettyä radion. Jokainen edellä kerrottu rajoittava ajatus on jauhanut omassa päässäni vuosia, ja yhtäkkiä olinkin kaikista niistä vapaa. Siksi tehtäväni on nyt auttaa sinua. Se on merkityksellistä, jokainen ansaitsee mielenrauhaa ja iloa, tyyntä onnea.

Villi mieli tarkoittaa luovuutta, mielikuvitusta, seikkailunhalua ja heittäytymiskykyä. Se on myös osoitus mielemme ja aivojemme monipuolisuudesta ja äärimmäisestä muovautuvuudesta. Suurin elämämme sisältöön vaikuttava tekijä on oma mielentilamme.

Missio

Henkilökohtainen missioni on auttaa ihmisiä vapautumaan rajoittavista ajatuksista ja voimaan henkisesti paremmin. Muutos tapahtuu harvoin salamana, vaikka oivallus jostain omaa toimintaa vuosia rajoittaneesta ajatuksesta voikin tulla voimalla ja rytinällä.

Terve itsevarmuus, itseluottamus ja syvimmälle minälleen rehellisenä oleminen saavat voimaan hyvin, elämään onnellisempaa ja omannäköistä elämää.

Sen jälkeen ei erikseen edes tarvitse etsiä intohimoa, ”omaa juttua” tai mielenrauhaa, sillä ne ilmaantuvat edellä mainittujen asioiden voimistuessa kuin itsestään. Kuten nykyinen Dalai Lama on sanonut, ”happiness can be achieved through training the mind”. Onni ja onnellisuus ovat sisäsyntyinen mielentila, ei itsen ulkopuolelta tuleva saavutus.

Aika ja elämä henkisessä tasapainossa on korvaamatonta ja mittaamattoman arvokasta.

Jokaisella on yksilölliset lähtökohdat ja oma historia. Matkan varrella mukaan on voinut tarttua mitä kummallisimpia rajoittavia ajatuksia, joista emme ole välttämättä edes tietoisia. Muiden ihmisten vaikutus elämäämme ei missään nimessä ole huono asia, vaan päinvastoin rikkaus, mutta negatiivissävytteisistä, omaa itseä tukahduttavista uskomuksista on tärkeää oppia olemaan tietoinen. Vain silloin niistä voi vapautua.

Siitä ihmeet alkavat.